Ulovligt fyrværkeri opdaget i Fuglebjerg: Politiet griber ind

Profilbillede
dato

En politipatrulje besøgte i går kl. 18.16 en adresse i Fuglebjerg, efter at have modtaget et tip om mulig ulovlig opbevaring af fyrværkeri. Ved besøget blev der fundet flere ulovlige fyrværkeriartikler, herunder kanonslag og luftbomber.

Politiet sørgede for at destruere det ulovlige fyrværkeri på en sikker måde, og den 26-årige mand, der boede på adressen, blev sigtet i henhold til fyrværkeriloven.

Det er vigtigt at huske, at det kun er tilladt at affyre fyrværkeri fra den 27. december til den 1. januar. Uden for denne periode er det ulovligt for private at anvende fyrværkeri. Kun CE-mærket fyrværkeri kan lovligt sælges i Danmark. Hvis dit fyrværkeri ikke er CE-mærket, er det ulovligt og potentielt farligt.

Det er også ulovligt at sælge professionelt fyrværkeri til private. Ved køb af ulovligt fyrværkeri kan du ikke være sikker på, hvad du har med at gøre, eller hvordan du skal håndtere det sikkert. Hvis du støder på ulovligt fyrværkeri - for eksempel professionelt fyrværkeri, der sælges til private - bør du kontakte politiet på telefon 114.

Kilde: Politiets Døgnrapport