Forstå naturens tilbagegang og red de truede arter

dato

Oplev et fascinerende foredrag i Kulturladen, Fuglebjerg, hvor tre eksperter dykker ned i de komplekse årsager til den vilde naturs tilbagegang. Få indsigt i, hvordan vi kan vende denne udvikling og skabe bedre forhold for truede arter.

Den 12. november 2024 inviteres alle til Kulturladen i Fuglebjerg til et spændende foredrag om den vilde naturs tilbagegang. Mange dyre-, plante- og svampearter er i disse år truet eller allerede uddøde. Aftenens foredrag vil give dig en dybere forståelse af, hvornår og hvorfor denne nedgang begyndte, og hvad vi kan gøre for at vende udviklingen.

Eksperter på scenen

Tre eksperter vil dele deres viden og indsigt i emnet. Professor i biodiversitet, Rasmus Ejrnæs, vil tage os med tilbage i tiden til dengang, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr. Professor i økologi, Hans Henrik Bruun, vil guide os gennem det historiske landskab, fra blomster- og insektrige enge til 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.

Ph.d. i biologi og naturrådgiver, Anne Eskildsen, vil bringe os helt frem til nutiden og fortælle om de mange naturforbedrende projekter, der er i gang i Danmark. Hun vil give eksempler på initiativer fra private borgere, myndigheder og erhvervsvirksomheder, som alle arbejder for at forbedre biodiversiteten.

Indsigt i naturens spilleregler

Foredraget vil også give dig indsigt i de naturlige økosystemer i Danmark. At kende naturens spilleregler er en vigtig del af løsningen, som kan give plads til de truede arter. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk Information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Kulturladen, Fuglebjerg, Fuglebjergvej 1, 4250 Fuglebjerg
Entré: Fri entré
For mere information og pladsreservation, besøg her.
Læs mere om foredragsserien på Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Aarhus Universitet.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut