91-årig kvinde fra Fuglebjerg udsat for bedrageriforsøg

dato

Fredag blev en 91-årig kvinde i Fuglebjerg kontaktet af en person, der udgav sig for at være "Mads fra banken". Personen påstod, at der var igangsat en overførsel fra kvindens konto til en udenlandsk konto, og at banken havde brug for hendes betalingskort for at standse transaktionen.

Kort efter ankom en anden medarbejder angiveligt fra banken til kvindens adresse, hvor hun udleverede sit kort. Heldigvis blev kortet spærret, inden der nåede at ske et misbrug.

Politiet efterforsker nu sagen som et forsøg på bedrageri og opfordrer pårørende til ældre og mindre rutinerede internetbrugere til at tage en snak med dem om, hvordan de skal reagere, hvis de modtager lignende opkald. Et godt råd er at afbryde samtalen og i stedet kontakte en yngre pårørende for rådgivning.

Det understreges, at banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder aldrig vil ringe og efterspørge betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende, ej heller vil de møde op personligt for at hente disse. Borgere opfordres til aldrig at udlevere kort eller koder, afbryde samtalen med det samme og kontakte banken eller politiets servicecenter på tlf. 1-1-4 for verifikation.

For yderligere information og rådgivning om digital sikkerhed henvises der til Sikker Digitals hjemmeside.

Kilde: Politiets Døgnrapport